Her şey Dr. Yahya Laleli’nin 1967 yılında Düzen Laboratuvarlar Grubu’nu kurmasıyla başladı.  Yıllar içinde insan ve çevre sağlığı odaklı çok çeşitli bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapan Yahya Bey ve ailesi, kalp hastalıkları, obezite, karaciğer yağlanması gibi konularda edindikleri zengin bilgi birikimini, aile köklerinden gelen zeytincilik kültürü ve memleketleri olan Midilli Adası’ndan gelen doğayla barışık tarım anlayışıyla birleştirerek, 1996 yılında Taylıeli Zeytin ve Zeytinyağı işletmesini kurdular. Laleli aile ismini de markalarına taşıdılar.

Laleli’nin tüm ürünleri, Edremit Körfezi’nin Taylıeli Köyü’nde üretiliyor.  Laleli zeytinyağları, Edremit körfez bölgesi zeytinlerinin zengin biofenol, flavonoid, alkeloid yapısını ve zeytinyağının doğal antioksidan gücünü en yüksek düzeyde koruyarak elde ediliyor.  Piyasada çok sevilen ve aranan  “Erken Hasat” zeytinyağı Türkiye’de ilk olarak Laleli markası tarafından üretilmiştir.  

Sürdürülebilir kalite kontrolü ve kalite güvencesi, Laleli ailesinin ana kuruluşu olan Düzen Laboratuvarlar Grubu bünyesinde, Düzen-Norwest Çevre Gıda Laboratuvarının analitik hizmetleri ve ISO kalite sistemi ile sağlanıyor. TSE ve International Olive Oil Council (IOOC)’un öngördüğü tüm parametreler takip ediliyor.

Sağlık açısından faydaları gözlenen L116, L137, Quercetin, Oleocanthal,     Oleuropein, Hydroxytyrozol, Q-10  gibi maddelerin, coğrafi bölgelere ve zeytinin genetik tipine göre farklılık seviyelerini karşılaştıran araştırma çalışmalarını, kontrollü organik  tarım uygulamaları ile birleştiren  Laleli,  zeytinyağının sadece yağ olmadığını ustalıkla kanıtlıyor.

Laleli Ailesi, hem sağlık hem de lezzet alanında gösterdiği titizlikle, zeytin ziraat sektörünün eski saygınlığını yeniden kazanması için katkıda bulunmayı hedefliyor.