RSS

'2022' 'Ocak' blog yazısı

Zeytinyağında Bezelyeli Enginar
1 Zeytinyağını tencerede ısıtın. Karabiber, bezelye, havuç ve patatesi ilave edip birkaç dakika orta yüksek ateşte çevirin. 2 Enginarları ,toz şekeri ve tuzu ilave edin ve 1-2 dk daha sote edin.
Soya Köfteli Salçalı Brüksel Lahanası
1 2 çorba k zeytinyağını ,çelik bir tencerede orta yüksek ateşe koyun.İnce doğranmış yeşil biberi ilave edip birkaç dakika yağda çevirin. 2 İnce rendelenmiş havucu ekleyin ,1-2 dakika daha ateşte çevirin,üzerine kuru soya kıymasını,tuzu,biberi,kekiği,toz kırmızı biberi ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. 3 Ateşi orta-düşük seviyeye getirin,1/3 veya 1/2 su b sıcak suyu ilave edin,tencerenin kapağını kapayın.5-10 dakika pişirin.
Nohutlu Soyalı Köfte
Hazırlanması 1 Zeytinyağını çelik veya teflon bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın ve yeşil biberleri ilave ederek birkaç dakika çevirin. 2 Rendelenmiş havuçları ilave edin,birkaç dakika daha sote edin, ateşi kısın, kuru soya kıymasını ilave edin ve havuç ve biberlerle iyice karıştırın. 3 1/2 su bardağı sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve düşük ateşte 5 dk. pişirin. Ateşi söndürün ve karışımın soğumasını bekleyin.
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz
Hazırlanması 1 Zeytinyağını tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Yeşil biberleri, karabiberi ilave edin ve birkaç dakika çevirin. 2 Havuç dilimlerini, patatesi kerevizi ilave edin ve birkaç dakika daha sote edin. 3 Limon suyu,ayva, tuz ve toz şekeri ilave edin.
Kategoriler
Blog Arşivi